Meia Pipa Rosé 2007

Meia Pipa Rosé 2007De Bacalhôa Meia Pipa Rosé is een rosé wijn  uit het wijngebied Terras do Sado in Portugal. Het aroma heeft tonen van aardbeien, framboosjes en wilde bloemen. Deze  rosé  is prettig droog en heeft een uitstekende balans. De afdronk is lang, fris en mineralig. Als rosé wat ouder wordt verliest deze vaak zijn ‘fruit’. Deze wijn is dan ook geen bewaarwijn, hij is het beste op smaak als u hem nu drinkt.

Wijnhuis Bacalhôa heeft de historische waarde van het gebied hoog in het vaandel, maar is ook een erg modern en efficiënt bedrijf. Bacalhôa heeft wijngaarden en winery’s in verschillende gebieden van Portugal: Azeitão, Alentejo, Lorridos en Setúbal. Deze Meia Pipa Rosé is afkomstig uit het gebied Azeitão. Door deze verscheidenheid aan gebieden heeft Bacalhôa de beschikking over een breed assortiment kwaliteitswijnen.

De druiven worden gekoeld, gekneusd en apart gevinifieerd. De most wordt bij gecontroleerde temperatuur van 10 tot 14ºC gefermenteerd. Er wordt een langzame fermentatie gehanteerd om de natuurlijke aroma’s te behouden. Vervolgens worden de wijnen geblend.

Jaar 2007
Kleur Donkerroze
Wijnhuis Bacalhôa
Land Portugal
Regio Terras do Sado
Subregio Azeitão
Serveertemperatuur Gekoeld serveren
Druif Touriga Nacional, Syrah en Cabernet Sauvignon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *