Cape Roca Fish Vinho Verde DOC 2008

Cape Roca Fish Vinho Verde 2008De Cape Roca Fish Vinho Verde DOC 2008 heeft een lichtgele kleur met groene hinten. Citrus, kruisbessen en grassige geuren zijn te herkennen in de neus. Het is een frisse wijn met smaken van vers geperste limoen en citroen en een lange frisse afdronk

Deze wijn is te serveren bij bijvoorbeeld oesters, gerookte zalm, risotto met citroen, asperges met een citroen vinaigrette of gewoon om zo te drinken. Serveren rond de 10 graden Celsius.

Cabo da Rocha (in het engels Cape Rocha) is een 140 meter hoge kaap die het meest westelijke punt van Portugal en tevens het meest westelijke punt van het vasteland van Europa vormt. Cabo da Roca ligt nabij Cascais en Sintra, welke belangrijke toeristenplekken zijn. Op de kaap staat een traditionele vuurtoren, welke tevens de meest westelijke in heel Europa is.

Wijngaard in Padilha (Almeirim)Cape Roca is een initiatief van 2 jonge wijnmakerstalenten die hun sporen in de Portugese wijnindustrie reeds hebben verdiend. Helder Cunha en zijn compagnon maken wijnen van uitsluitend de beste terroirs verspreid over diverse regio’s in Portugal.

De wijnen van Cape Roca staan geheel in het teken van de oceaan: de vuurtoren, de kaap, maar ook de vissers en de vangst vormen een deel van de Cape Roca serie. Als instapserie biedt Cape Roca de smakelijke “Fisherman” serie, gevolgd door de premium “Fish” serie. “Boat” en “Lighthouse” maken de lijst af met typisch hoogwaardige Portugese wijnen.

Jaar 2008
Kleur Lichtgeel
Wijnhuis Casca Wines
Land Portugal
Classificatie DOC
Subregio Po – Estremadura
Serveertemperatuur Gekoeld serveren (10 graden celcius)
Druif Arinto, Avesso

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *