Over Wijn uit Portugal

De website Wijn uit Portugal is een initiatief van Johan van der Wijk. Na een aantal jaar in Portugal te hebben gewoond heb ik de unieke Portugese wijnen ontdekt. Als web producer en internet marketeer vind ik het leuk om websites te maken over onderwerpen die mij en anderen interesseren. Deze website maakt gebruik van het WordPress open-source website beheersysteem.

Op deze website kunt u informatie vinden over bijzondere Portugese wijnen en deze bij onze partners bestellen. Een aantal van de links op deze website zijn zogenaamde ‘affiliate links’. Dit betekent dat wanneer u producten bij de gelinkte websites bestelt ik hier commissie over ontvang.

WijnglazenPortugal is een van de meest gerenommeerde wijn producerende landen ter wereld en in 2004 stond Portugal op de tiende plaats in de rangschikking van grootste wijnproducenten ter wereld.

Portugal heeft een zeer lange traditie in de wijnproductie, al voordat er sprake was van het land Portugal werd in de regio al wijn gemaakt. Portugal kent een grote variëteit aan grondsoorten en ook het klimaat is zeer verschillend van het noorden naar het zuiden van het land. Ook de verschillende methoden die worden gehanteerd bij de wijnproductie zorgt voor een gevarieerd aanbod van wijnen.

De reputatie van Portugal als wijnland is vooral op de productie van port wijnen en, in mindere, mate Madeira gestoeld.
Maar Portugal maakt ook een groot aantal uitstekende tafelwijnen als rode wijn, witte wijn, rosé, Vinho Verde en Moscatel de Setubal. Er wordt gebruik gemaakt van een grote variëteit aan druiven en de bekendste daarvan is de Touriga Nacional. Deze druivensoort wordt gebruikt voor de uitstekende Port en rode wijn uit de Douro regio en wordt steeds vaker in de overige Portugese wijnregio’s gebruikt.

Ik wens u veel plezier bij het bezoeken van mijn website, en mocht u nog vragen of suggesties hebben dan kunt u een berichtje achterlaten op de contact pagina. Overigens heb ik speciaal voor deze website ook een twitter account en een Facebook fan pagina gemaakt waar ik graag met u praat over Portugese wijn!