Quinta Nova Grainha Branco

Quinta Nova Grainha BrancoDe Quinta Nova Grainha Branco is een houtgerijpte witte Douro wijn met een bijzonder aroma van vanille, noten en rijp perenfruit. De romige lange afdronk met veel mineralen en limoen in de afdronk is kenmerkend voor deze Portugese topwijn.

Het wijnhuis van Quinta Nova da Nossa Senhora do Carmo ligt in de buurt van Pinhão, in het Cima Corgo sub-gebied van de Douro. De 120 hectare land en de quinta zelf maakten al deel uit van de demarcatie van 1756. De categorie A wijngaarden omvatten 85 hectare, met een uitstekende blootstelling aan de zon, op heuvels aan de noordoever van de Douro.

De Quinta Nova Grainha Branco is een gastronomische wijn voor liefhebbers die ook een witte port weten te waarderen. Deze wijn is prachtig in balans en wordt gekenmerkt door een lichte houttonen en rijp tropisch fruit. De delicate smaak heeft een klein pepertje, veldbloemen en mineralen. Het zuur is goed geintegreerd in de citrus en bloementonen.

Jaar 2007
Soort wijn Droge witte wijn
Wijnhuis Quinta Nova
Karakteristieken Lichte houttonen met rijp tropisch fruit.
Te combineren met Visgerechten, pasta en wit vlees
Land Portugal
Regio Douro
Subregio Cima Corgo
Alcoholpercentage 13 %
Classificatie DOC Douro
Serveertemperatuur tussen 12 en 14 graden
Rijping Na handmatige selectie van de druiven wordt ongeveer 40% van de most gedurende 8 maanden in nieuw frans eiken vaten gerijpt. De overige 60% wordt bij lage temperatuur in roestvrijstalen vaten gerijpt.
Kleur Briljant geel
Druif 25% Gouveio, 25% Viosinho, 50% Rabigato

One Reply to “Quinta Nova Grainha Branco”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *