Quinta de Baldias Vintage Port

2003 Quinta de Baldias Vintage PortDe 2003 Quinta de Baldias is een uitstekende late bottled vintage port. Rijke, complexe aroma’s van zacht donker fruit met aardse tonen van specerijen geven deze port een prachtig lange afdronk met een subtiele hint van pure chocolade.

Quinta de Baldias is een van die zeldzame kleine Port quinta’s die nog alles ambachtelijk zelf doen met de hand én blote voet!

Het bouquet van deze port doet denken aan de geuren van een fruitmarkt met zwarte bessen, zoete kersen en een overdadige hoeveelheid bosbessen, allen in een schitterende harmonie op het perfecte punt van rijpheid. Complex diep, met massa’s rijp rood fruit, kersensiroop, krenten, rozijnen, confiture en chocolade. Alles al goed met elkaar versmolten tot een krachtige, volle port met een weldadig zoet karakter.

Jaar 2003
Soort wijn Late Bottled Vintage Port
Kleur Ondoorzichtig dik ruby rood met stroperige tranen aan het glas.
Aroma Weelderig diep, jammy zoet rood. Met impressies van rozijnen, pruimen, kersenbonbons en chocola.
Smaak Mond vol vettig zoete weelde. Complex diep, met massa’s rijp rood fruit, kersensiroop, krenten, rozijnen, confiture en choco. Alles al goed met elkaar versmolten tot een krachtige bomvolle Portnectar met een weldadig zoet karakter. Karaktervolle rijk gevulde Vintage port uit een zondoorstoofd jaar.
Land Portugal
Regio Douro
Alcohol 20%
Te bewaren tot 2022
Drinken bij Lekker bij blauwe kaassoorten, Cheddar, Stilton, walnoten en chocolade desserts.
Druif Touriga Franca en Touriga Nacional.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *