Overzicht van alle wijnen in de categorie 'Rood'

Quinta do Portal Reserva Tinto DOC 2007De Quinta do Portal Reserva is een onderscheidende wijn met een complexe structuur en mooi met het fruit geïntegreerde zachte tannines.

De Falcoaria Reserva Tinto van het befaamde Portugese wijnhuis Quinta do Casal Branco is een absolute topwijn die prachtig combineert met vleesgerechten en stevige kazen.


Deze fruitige rode wijn heeft een prachtig aroma en gaat uitstekend samen met een lichte maaltijd. De Monte Velho Tinto heeft een rijk aroma van rijp rood fruit en lichte houttonen. De zachte tannines zorgen ervoor dat deze wijn prima samen gaat met vleesgerechten, kaas of uitgebreide salades.

Quinta do Vale Dona MariaDe Quinta do Vale Dona Maria 2004 is alweer een top Douro blend van Christiano van Zellar en wijnmaakster Sandra Tavares da Silva. Cristiano van Zellar is een van de befaamde “Douro Boys” en oud wijnmaker van tophuis Noval. De Quinta do Vale Dona Maria 2004 is bijzonder gebalanceerd en met veel kracht, super smakelijk fruit zoals aardbeien en pruimen gecombineerd met kruidigheid en mineraliteit. Een wijn die de tijd stil zet…

Domini Tinto 2005

Regio: Douro

Domini Tinto 2004 DouroDe Domini Tinto 2005 word geproduceerd door Domingos Soares Franco en Christiano van Zeller, hun gezamelijk doel is het optimaliseren van de druiven en wijnen uit de Douro.

De Domini Tinto 2005 heeft een intense robijnrode kleur en een fruitig aroma met tonen van groene peper, viooltjes en pioenrozen. De smaak is fruitig en in balans met zachte lange tannines en een goede zuurgraad.

Esporão Reserva Tinto

Regio: Alentejo

2006 Esporão Reserva roodDe Esporão Reserva Tinto 2006 is een klassieke rode wijn met veel diepte en structuur. Deze complexe wijn laat tonen van donker rood fruit en vanille zien en heeft een prachtige lange afdronk.

Herdade do Esporão is een van de meest gerenommeerde wijnhuizen in Portugal. Naast de fantastische Esporão produceert het wijnhuis ook de Vinha da Defesa, Monte Velho, Alandra en Monocastas.

Quinta Do Vallado 2005Wijnen uit de Douro zijn in de regel uitstekend, maar kunnen soms wel wat prijzig zijn. De Quinta do Vallado is echter een vriendelijk geprijsde mooie wijn. Wat is de mening van de experts?