Overzicht van alle wijnen in de categorie 'Wit'

Quinta Nova Grainha BrancoDe Quinta Nova Grainha Branco is een houtgerijpte witte Douro wijn met een bijzonder aroma van vanille, noten en rijp perenfruit. De romige lange afdronk met veel mineralen en limoen in de afdronk is kenmerkend voor deze Portugese topwijn.

Deze lichtgele wijn heeft een uitstekend aroma wat gekenmerkt wordt door tropisch fruit zoals passievrucht en mango maar ook door tonen van meloen en appel.

De fles met het modern vormgegeven uiterlijk is het eerste wat opvalt aan de Vinha da Defesa Branco 2008 van het wijnhuis Herdade do Esporão. Ontwerper Eduardo Aires heeft met dit design geprobeerd een nieuwe doelgroep van jonge professionals te bereiken en op te vallen in de massa.

De Esporão Private Selection is een zeer beperkt verkrijgbare wijn uit de “Private Selection” reeks van Portugal’s marktleider op wijngebied. Deze wijn wordt gemaakt in een nieuwe wereldstijl van Semillon, Marsanne en Roussanne. Perzik, meloen, een kruidige houttoets en veel bewaarpotentieel. Ondanks de stevige structuur is deze Private Selection voldoende fris gebleven.

Esporão Reserva Branco

Regio: Alentejo

De Esporão Reserva Branco uit de Alentejo is een van de betere witte wijnen uit Portugal. Al acht jaar op rij in de finale van het Proefschrift wijnconcours en winnaar van even zovele awards. Geschonken in toprestaurants als Ciel Bleu en Toine Hermsen. Rijp wit en tropisch fruit en een lichte houttoets. Aangenaam fris citrusfruit in de afdronk. Zeer breed gastronomisch inzetbaar. Ongekend veel wijn voor deze prijs.

De Esporão wordt op zo’n 180 kilometer ten zuiden van Lissabon gemaakt in Reguengos de Monsaraz. De wijnmakerij Herdade do Esporão staat onder leiding van de Australische wijnmaker David Baverstock. De Esporão wordt gemaakt van een mix van Antão Vaz, Roupeiro en de Arinto druif.