Overzicht van alle wijnen in de categorie 'Vinho Verde'

Vinho verde, oftewel groene wijn, is een wijn die uitsluitend in Portugal geproduceerd wordt. In het gebied tussen de Douro en de Minho in het noord-westen van het land wordt deze wijn sinds 1908 gemaakt van hoofdzakelijk de witte druivenrassen Loureiro, Alvarinho, Arinto e Trajadura. De wijn heeft niet de naam groen vanwege zijn kleur, maar door het gebruik van nog jonge druiven.

Tegenwoordig zijn de grote merken meestal blends met toegevoegd koolzuurgas. In de lente direct na de oogst is de Vinho Verde op dronk. De beste wijnen ondergaan een tweede fermentatie voor meer sprankeling en komen van individuele quinta’s en zijn monocépagewijnen.

De wijnmakers Fernando Machado en Henrique Lopes van Quinta das Arcas zijn verantwoordelijk voor deze schitterende licht tintelende witte wijn uit de Vinho Verde regio in het noorden van Portugal. Deze Vinho Verde is heerlijk voor op het strand of op een terrras en gaat uitstekend samen met schaal en schelpdieren.

Cape Roca Fish Vinho Verde 2008De Cape Roca Fish Vinho Verde DOC 2008 heeft een lichtgele kleur met groene hinten. Citrus, kruisbessen en grassige geuren zijn te herkennen in de neus. Het is een frisse wijn met smaken van vers geperste limoen en citroen en een lange frisse afdronk

Deze wijn is te serveren bij bijvoorbeeld oesters, gerookte zalm, risotto met citroen, asperges met een citroen vinaigrette of gewoon om zo te drinken. Serveren rond de 10 graden Celsius.